2010. március 21., vasárnap

Paradicsomos tofu


Hozzávalók: Tofu,vöröshagyma, fokhagyma, só, grill fűszerkeverék, paradicsomlé.

A tofut ha kivettük a csomiból hideg vízzel mossuk át. Én natúr tofut vásárolok mert azt tetszés szerint lehet ízesíteni.

Előző este felkockázom és olajjal, sóval, grill fűszerkeverékkel, reszelt fokhagymával egész éjjel állni hagyom a hűtőben.


Másnap egy kis szűrőbe teszem, hogy a felesleges olaj lecsöpögjön. Ebben az olajban dinsztelem-pirítom meg az apróra vágott vöröshagymát.Ha kész a hagyma hozzáadom a tofut, óvatosan átforgatom egy kicsit együtt pirítom és felöntöm annyi paradicsomlével, hogy éppen elfedje. 5 perc rotyogtatás / fedő alatt/ után megkóstolom és izlés szerint sózom. Van amikor nem is kell mert elég az a só amennyiben pácoltuk a tofut. Ezután 10 percig rotyogtatom , kis lángon lefedve. Ha nagyon híg paradicsomlevünk van akkor fedő nélkül, hogy egy kicsit besűrűsödjön.Párolt rizzsel tálalom.

Variációk: a, paradicsomlé nélkül is finom

b, férfiaknak úgy lehet tartalmasabbá tenni, hogy csibemellből kis csíkocskákat pirítunk meg a hagymával és csak utána adjuk

hozzá a füszerezett tofut.

c, rizottót is lehet belőle készíteni

A képen látható tofu mennyiség 2 személynek elegendő.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése