2010. május 13., csütörtök

Szójás hurka -féleség

Hozzávalók: Szójagranulátum, 4-5 fej vöröshagyma, ételízesítő, majoranna, bors, só.

A szója granulátomot előző este beáztatom meleg ételízesítős vízbe.

Legalább 4-5 nagy fej hagymát, enyhén pirosra megdínsztelek, utána hozzáadom a leszűrt szójagranulátumot.

A legjobb az egészet teflonos, mélyebb „palacsinta sütőben“ készíteni. Régebben lehetett kapni hurka fűszerkeveréket, mostanában azonban nem látom, így csak jó sok majorannával, borssal és sóval ízesítem.Folyamatos kevergetés mellett rózsaszínre pirítom, közben a víz ís elpárolog a szójából.Tulajdonképpen már így is fogyasztható bármilyen salátával de ha szeretnénk neki formát adni akkor csomagoljuk be sütőfóliába és dugjuk be egy 15 percre a forró sütőbe(kb.180 C), ezután szeletelni lehet majd, azért ne ijedjetek meg ha egy kicsit még szóródik, az természetes, mivel nincs benne tojás. Lehet bele tenni tojást de akkor már fasírtnak hívom és más füszerekkel ízesítem.











Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése