2010. május 28., péntek

Pirított tészta leves a hétköznapokra

Hozzávalók: 2-2,5 liter H2O, 4-5 evk. kis kocka tészta, 1evk. tarhonya/reszelt csipetke/, 2 kisebb burgonya,kis fej vöröshagyma, petrezselyem zöldje, paprika, paradicsom,vegeta vagy húsleveskocka,só ,bors, olaj,

Nálunk ez családi leves, nagyon gyorsan elkészül,Kb.35perc
A kis kocka tésztát és a tarhonyát kevés olajon világos barnára pirítom, ezután felöntöm vízzel és belerakom az apróra vágott burgonyát,a kis fej vöröshagymát-nem kell teljesen lehámozni egy réteg maradjon rajta szép színt ad a levesnek és légúti fertőzesek megelőzésére is jó -ha nincs paprika,paradicsom azok nélkül is finom lesz de szezonkor feltétlenül tegyünk bele egy fél paradicsomot, nagyon feldobja az ízét.Petrezselyem zöldjét és vhagymát viszont mindig tegyünk bele, az adja meg a leves zamatát.Amint felforrt,már csak az ízesítés van hátra:só, bors,ételízesítővel vagy húsleveskockával ki mit szeret jobban, egy kis csili paprikával is meg lehet bolondítani.Tálalás előtt a zöldségeket távolítsuk el a levesből.

2 megjegyzés: