2010. július 20., kedd

Kapros cukkini

Nagyon könnyen emészthető, egészséges és kiváló a meleg nyári napokra.
Hozzávalók: vöröshagyma,cukkini, kapor,burgonya,só ,ízlés szerint vegeta.
A vöröshagymát olajon megdinsztelem-pirítom, közben a cukkinit meghámozom, /ha már nagy példány és tele van magokkal azt kivályom /és kis kockákra vágom.A burgonyát is kis kockákra vágom és megfőzöm. Amíg a hagyma pirul a burgonya is megfő. Amint kész a hagyma hozzáadom a felkockázott cukkiniket és ízesítem-só, bors,vegeta a kaprot én csak egészben teszem rá mert az ízét szereti az egyszemfiam de magát a kaprot már nem :-) így tálalás előtt könnyen eltávolítható , hogy azért legyen rajta valami szín is megszórom metélőhagymával.Kb 5-10 percig rotyogtatom amikor már "üvegesek" a cukkini kockák tulajdonképpen kész is. A főtt burgonyát én szeretem hozzákeverni , jól átveszi a kapros ízt de lehet csak külön tálalni a cukkini mellé. Hidegen és meleg is finom.
Csillagtökből is elkészíthető.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése