2010. július 21., szerda

Cukkinis tócsni

Ha már a cukkini van terítéken akkor ajánlom a tócsnit is, szinte ugyanúgy készül mint a krumplis.
hozzávalók:cukkini,tojás,liszt/zabpehely, fokhagyma, édes örölt paprika, só, fehérbors.
A cukkineket meghámozom, lereszelem, megsózom , hogy levet engedjen, majd jól kinyomkodom. A masszába keverek 2 tojást /ez olyan 2 közepes cukkinihez/de lehet többet is, ízesítem a reszelt fokhagymával, paprikával, sóval, borsal majd hozzzákeverem a lisztet de csak annyit, hogy egy kicsit besűrűsödjön, ha sokat rakunk hozzá akkor liszt ízű lesz. A lisztet lehet helyettesíteni morzsával, darált zabpehellyel ilyenkor kell várni egy kicsit míg a zabpehely megpuhul a masszában. Kanállal kis adagokat szétterítek a palacsintaserpenyőn és ugyanolyan kevés kis olajon mint a palacsintát mindkét oldalán pirosra sütöm. Bármilyen salátával még vacsoraként is megállja a helyét.
Rengeteg mindennel lehet változtani az ézesítésén, pár példa: füstölt húsos szalonna kockákkal-így már nem olyan egészséges :-) de finom, nyers reszelt hagymával és pirított hagymával, ha akad otthon öreg burgonya azt is szoktam egy keveset hozzáreszelni, természetesen annak is kinyomkodom a felesleges levét.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése