2009. szeptember 22., kedd

Givecs, vagy zakuszka

3 kg pritaminpaprika
1 kg hagyma
1 liter száraz bab (vagy két kg padlizsán)
1 liter paradicsomlé
1 liter olaj
só, bors, babérlevél, ízlés szerint lehet tenni bele csípős paprikát is
A paprikát, hagymát ledaráljuk, majd külön dinszteljük, amikor kész, egybe öntjük. A babot megfőzzük, daráljuk és hozzáöntjük a hagymás paprikához, majd beletesszük a paradicsomlevet. amikor felforr, befűszerezzük és innen kezdve főzzük folyamatosan kevergetve kb. 2-3 órát.
Üvegekbe öntjük és száraz dunsztba tesszük.

Sütőben melegszendvicsként nagyon finom!

Megjegyzés: van, aki tesz bele egy kis gombát is. Kipróbáltam, úgy is finom, picit megbolondítja, de igazából bármilyen zöldséget bele lehet tenni, ízlés és fantázia dolga. Az alap a paprika, hagyma, paradicsomlé, a többi variálható.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése