2009. szeptember 30., szerda

Madártej

Vasárnap ez volt a desszert, de csak most jutottam idáig, hogy leírjam:).

1 l tej
4 tojás kettéválasztva
5 evőkanál porcukor
2-3 vaníliás cukor

A tejet takaréklángon föltesszük egy lábosban főni.
Közben a tojások fehérjét keményre felverjük, hozzákeverünk 2-3 evőkanál porcukrot, és 1 tasak vaníliás cukrot.
Evőkanállal a tejbe a felvert tojásfehérjéből galuskákat szaggatunk, egyszerre 4-5-öt, hogy kényelmesen elférjenek, kb. 1-2 perc múlva megfordítjuk őket, majd újabb 1-2 perc múlva szűrőkanállal félretesszük a megfőtt habfelhőket egy tálba.
Azután a tejet félrehúzhatjuk a tűzről. A tojássárgákhoz keverjünk 2-3 evőkanál porcukrot, egy vaníliás cukrot. A tejből tegyünk egy-két evőkanálnyit a tojássárgás keverékhez, és úgy öntsük hozzá a tejhez, kevergetve, hogy ne csomósodjon.
Húzzuk vissza a tűzre, és állandó kevergetés mellett forraljunk rajta egyet.
Végül a habfelhőket öntsük a kész tejre, és lefedve hűtsük le.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése