2009. szeptember 22., kedd

Padlizsánkrém

A padlizsánokat megsütjük (legjobb kinn sütni, kerti sütőkén, mert kellemes füstös íze lesz tőle), meghámozzuk, levágjuk a szárát, majd fa vagy műanyag késsel apróra vágjuk (lényeg, hogy fémmel ne érintkezzen hosszasan, mert attól megváltozik az íze). Ezután, ha télire teszem el, akkor zacskókba rakom és lefagyasztom. Ha azonnali fogyasztásra készül, akkor vágok bele egy fej hagymát, kavarok hozzá majonézt (nagyjából negyed annyi majonéz kell, mint amennyi a padlizsán), ízlés szerint sózom, jól összekavarom és kész is! Ha flancolok, akkor teszek egy pici borsot és egy pici fokhagymát is bele.
Házilag készült majonézzel mi jobban szeretjük, de boltival is meg lehet enni. Aki nem szereti a majonézt, az ki is hagyhatja, akkor csak a hagymával, sóval és egy kevéske olajjal kell összekeverni.
Pirítós kenyérrel, paradicsommal, felvágottal nagyon finom!
Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése