2009. november 15., vasárnap

Rakott krumpli kicsit másképp

Kedvencek közé tartózik nálunk a rakott krumpli is, de hogy változatosság is legyen étrendünkben, kétféle elkészítési módot is bevetek.
Most a "kicsit másként" variációt mutatom be.

Hozzávalók:
- főtt krumpli
- főtt tojás
- füstölt/lángolt kolbász
- egy nagy doboz tejföl
- kb. 2 deci tej
- füstölt sajt
- só, bors, zsemlemorzsa, kevés vaj a tál kikenéséhez

A krumplit és a tojást külön tálba lereszelem, a kolbászt karikára vágom. Egy tűzálló tálat kivajazok, megszórom zsemlemorzsával és beleteszek egy réteg reszelt krumplit, ezt sózom, borsozom, ráteszem a karikára vágott kolbászt, rá a reszelt tojást, kevés zsemlemorzsával megszórom és teszek rá tejfölt. Ezután kezdem elölről a krumplival, és addig folytatom, míg tart a hozzávaló. A tetejére krumpli kerül, rá só, bors, zsemlemorzsa, a tejfölös poharat felöntöm tejjel, összekeverem, hogy a benne maradt kis tejföllel összevegyüljön és ráöntöm. A tetejét megszóróm alaposan reszelt sajttal és mehet a sütőbe kb. egy órára.
Tálalásnál még egy kis tejfölt lehet tenni rá, valamint csemegeuborkával nagyon finom!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése