2009. november 17., kedd

Élesztős kenő

Egyik kedvenc reggelink.

Hozzávalók:
  • élesztő (1-2 kocka)
  • vöröshagyma
  • olaj
  • ételízesítő
  • tojás(2-3)
  • vaj


Olajon megdinsztelem az apróra vágott/rszelt vöröshagymát majd rászórom az összemorzsolt élesztőt. Addig kevergetem míg az összes föl nem olvad, és gombaillatú nem lesz. Akkor hozzáadom a 2-3 tojást (1 kockához 2, két kocka élesztőhöz 3), gyorsan összekeverem (a tojásokat föl lehet verni előzőleg, de fölösleges összekenni vele még egy edényt) és megszórom egy kis ételízesítővel. Addig kevergetem, míg a tojás megsült. Ha megsült lekapcsolom alatta a lángot és egy diónyi (de lehet kicsit több is) vajat keverek bele, amíg még meleg és könnyen fölolvad. Nyáron paprikát, paradicsomot eszünk hozzá, télen megteszi annélkül is. ;o)

1 megjegyzés:

  1. Élesztős kenő ..... Hozzávalók 4 személyre:
    20 dkg élesztő
    2 nagyobb fej hagyma
    4 drb tojás
    fél liter tej
    10 dkg morzsa

    bors
    petrezselyem zöldje
    olaj.............friss kenyér

    Olajon megpírítjuk a felvágott hagymát, rátesszük a szétmorzsolt élesztőt kicsit pírítjuk ráöntjük a tejet, mikor kicsit felmelegszik ráöntjük a felvert tojásokat, beleszórunk zöldség zöldjét sót, borsot, majd morzsával besűrítjük és készre főzzük

    VálaszTörlés