Hozzávalók:
- élesztő (1-2 kocka)
- vöröshagyma
- olaj
- ételízesítő
- tojás(2-3)
- vaj
Olajon megdinsztelem az apróra vágott/rszelt vöröshagymát majd rászórom az összemorzsolt élesztőt. Addig kevergetem míg az összes föl nem olvad, és gombaillatú nem lesz. Akkor hozzáadom a 2-3 tojást (1 kockához 2, két kocka élesztőhöz 3), gyorsan összekeverem (a tojásokat föl lehet verni előzőleg, de fölösleges összekenni vele még egy edényt) és megszórom egy kis ételízesítővel. Addig kevergetem, míg a tojás megsült. Ha megsült lekapcsolom alatta a lángot és egy diónyi (de lehet kicsit több is) vajat keverek bele, amíg még meleg és könnyen fölolvad. Nyáron paprikát, paradicsomot eszünk hozzá, télen megteszi annélkül is. ;o)
Élesztős kenő ..... Hozzávalók 4 személyre:
VálaszTörlés20 dkg élesztő
2 nagyobb fej hagyma
4 drb tojás
fél liter tej
10 dkg morzsa
só
bors
petrezselyem zöldje
olaj.............friss kenyér
Olajon megpírítjuk a felvágott hagymát, rátesszük a szétmorzsolt élesztőt kicsit pírítjuk ráöntjük a tejet, mikor kicsit felmelegszik ráöntjük a felvert tojásokat, beleszórunk zöldség zöldjét sót, borsot, majd morzsával besűrítjük és készre főzzük
én most csináltam ilyet először..és tettem bele ptrezselyem zöldjét ,sót,borsot is...de morzsát nem..és nekem nagyon izlett..biztos csinálok máskor is...főleg,hogy az orvos ajánlotta,egyek élesztős kenőt a B12 vitamin miatt...
VálaszTörlés